ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧА ТЕХНОЛОГІЯ ОТРИМАННЯ КОРМОВОГО КОНЦЕНТРАТУ ВІТАМІНУ В12 З ЗАСТОСУВАННЯМ МЕТОДУ ДИСКРЕТНО-ІМПУЛЬСНОГО ВВЕДЕННЯ ЕНЕРГІЇ (ДІВЕ) - Драганов, Б.Х.; Ободович, О.М.; Лимар, А.Ю. (Energy and Automation, 2015)
Вивчена можливість застосування дискретно-імпульсного введення енергії (ДІВЕ) в технології виробництва кормового концентрату вітаміну В12. Встановлено, що застосування такого методу дозволить скоротити тривалість процесу зброджування від 72 до 48 годин і збільшити концентрацію віта німу В12 в метанової бражці від 800 до 880 мкг/л у порівнянні з показниками класичного способу зброджування.