МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ЛАНКИ РІЗАННЯ В СИСТЕМІ АВТОМАТИЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ НАВАНТАЖЕННЯ ГОЛОВНИХ ЕЛЕКТРОПРИВОДІВ ДЕРЕВООБРОБНИХ ФРЕЗЕРНИХ ВЕРСТАТІВ - Єрмолаєв, Ю. О.; Руденко, Т. Г. (Energy and Automation, 2015)
У роботі запропонована система регулювання навантаження для фрезерного верстата при поздовжньому фрезеруванні деревозаготовки, представлено її функціональну та структурну схеми. Наведена математична модель ланки різання, що пов’язує зміну моменту на валу двигуна фрези зі зміною швидкості подачі.