Моделювання періодичного процесу вирощування хлібопекарських дріжджів з використанням мови uml - Чорна, Ю.О.; Трегуб, В.Г. (Energy and Automation, 2015)
Розглядається біотехнологічний процес вирощування хлібопекарських дріжджів, що здійснюється за періодичним способом та характеризується наступними стадіями: складка, накопичення, дозрівання, вивантаження та очищення. Математична модель апарата для вирощування хлібопекарських дріжджів складається з логічної та динамічної частини. Для опису логічної частини використовується уніфікована мова моделювання UML.