Причини, наслідки та перспективи зростання середньої температури повітря у світі, в Україні та Києві - Посудін, Ю.І. (Energy and Automation, 2015)
Розглянуто причини, наслідки та перспективи зростання середньої температури повітря у світі, в Україні та у Києві. З’ясовано, що збільшення глобальної температури спричиняє танення полярного льоду та теплове розширення об’єму океану, яке може призвести до затоплення територій, зміни тривалості сезонних процесів та стихійних лих. Глобальні зміни клімату, які характеризуються зміною температурного режиму та потеплінням, мають місце в Україні. Особливо гостро це спостерігається у Києві внаслідок урбанізації. Для запобігання впливу кліматичних змін потрібне серйозне виконання зобов’язань відповідно до Рамкової конвенції ООН, Кіотського протоколу та Копенгагенської резолюції.