Вітроенергетичні установки як альтернатива енергозаощаджуючих технологій та енергозабезпечення - Скрипник, А.В.; Сабіщенко, О.В.; Корецький, С.Л. (Energy and Automation, 2015)
У статті розглянуто актуальне на сьогодні питання пошуку і освоєння альтернативних нетрадиційних джерел енергії, до яких, зокрема, належить вітроенергетика. Метою дослідження є аналіз основних факторів, які впливають на вітроенергетичні установки та сприяють їх ефективності і надійності, оскільки розвиток альтернативних джерел енергії є важливим фактором підвищення рівня енергетичної безпеки, зниження використання імпортованих паливних ресурсів, розвитку промисловості та сільського господарства.