Дослідження робастності оптимальної системи керування тепловим об’єктом - Луцька, Н.М. (Energy and Automation, 2015)
Наведена математична модель об’єкт керування, що описує температурний режим нахиленої дифузійної установки цукрового заводу та показні джерела невизначеностей її параметрів. Проведені дослідження оптимальної системи керування з регулятором, що синтезований при мінімізаціїН∞-норми передатної функції системи, показали доцільність його застосування при дії різних видів збурень та при зміні параметрів об’єкта.