СПОСІБ ПОКРАЩАННЯ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ АСИНХРОННОЇ МАШИНИ - Лут, М. Т.; Макаревич, С. С.; Чуєнко, Р. М. (Energy and Automation, 2016)
Суміщення способів подвоєння числа фаз і внутрішньої ємнісної компенсації реактивної потужності в асинхронній машині призводить до активного впливу на кількісні показники обертового магнітного поля - одного з головних учасників принципу дії її і процесу електромеханічного перетворення енергії. Запропоновано компенсовані асинхронні машини підвищеної енергоефективності.