Практична методика визначення конструктивно-технологічних параметрів матриці гранулятора і енергетичних витрат процесу грануляції золи соломи - Василенков, В. Є.; Гудзенко, М. М. (Energy and Automation, 2017)
Practical methods of constructive and technological parameters MATRIX granulator and the granulation process energy costs ASH STRAW V. E. Vasilenkov, M. M. Gudzenko The main problem with peretvorennі rozsipnoї sols into pellets Je Visoka vologіst sols (ash zberіgaєtsya, yak vіdhodi virobnitstva in atmospheric minds), i nizka nasipna Wagga, scho generally produces up neobhіdnostі їhnogo pіdsushіnnya th uschіlnennya for zruchnostі transportuvannya. Mіneralnі pellets іz sols Solomy Je real alternative mіneralnim dobrivam scho vipuskaє our promislovіst, oskіlki stench of svoїmi spozhivchimi vlastivostyami on kalіyu i phosphorus not postupayutsya mіndobrivam and їh ekologіchnі parametric vzagalі konkurentsієyu posture. Vinikaє practicality food, take stіlki de sols [1,4,5,6]. Vіdpovіd on tse power gave Ukraїnsko-Datske spіvrobіtnitstvo on vprovadzhennyu in Ukraїnі tehnologіy otrimannya teplovoї energії s Solomy in boilers maloї potuzhnostі scho fіnansuєtsya Datskim Agency s Zahist dіyuchogo seredovischa, contract number M124 / 046-0053, pid lucid Datskogo energetichnogo agency. Dіyuchy complex spalyuvannyu in boilers zpresovanoї from straw bales in Bulo vstanovleno agrofіrmі "Dim", p. Drozd Bіlotserkіvskogo area, Kiїvskoї oblastі. Analіz characteristics Solomy svіdchit, scho at spalyuvanі ostanoї utvoryuєtsya large Quantity sols i її warehouse in solomі skladaє 5% (Table 1), becoming scho blizko 55 tons kіlkіsnomu virazі. Opalyuvalny sols per season. According danim DM Pryanishnіkova in zolі Solomy pshenitsі mіstetsya 6.4% phosphorus, 13.6% kalіyu, 5.9% potash [1,4]. So rank spalyuyuchi in kotlі zpresovanu from straw bales odnochasno otrimuyut mіneralnі dobriva in viglyadі sols, yak at agrofіrmі "Dim" rozkidayut on the field. Yakscho ash zalishiti poverhnі on the ground, then Mauger utvoritisya shkіdliva for Roslyn crust. Krіm order to make normal tasks when sols vіtrovіy pogodі practical nemozhlivo. Slіd vіdmіtiti scho granulovanі mіneralnі dobriva porіvnyuyuchi s rozsipnimi good zberіgayut odnorіdnіst warehouse i do not samosortuyutsya at transportuvannі. The I ostannє, peretvorivshi ash trademark viglyad and the Same in granulovanі mіneralnі dobriva i Zroby practicality rozfasovku, Gospodarstwa Mauger prodavatsya on market analysis, on tsomu mayuchi "live kopіyku" [1]. Meta doslіdzhennya - processes otrimannya granules іz sols Solomy i viznachennya constructively - tehnologіchnih parametrіv matritsі granulator i viznachennya energetichnih vitrat processes granulyatsії sols. Materіali i Metodi doslіdzhennya. Theoreticity warehouses doslіdzhen otrimannya granules іz sols Solomy zdіysnyuvalas іz zastosuvannyam rekomendatsіy on rozrahunku machines podrіbnennya i granulyuvannya kormіv іz zastosuvannyam experiental danih take on zolі on dіyuchomu kompleksі on spalyuvannyu in boilers zpresovanoї from straw bales [1,4]. Results and discussion. The practical method of determining the basic parameters of matrix granulator OGM-0,8M while pressing pellets from straw ash is performed in the following order of consideration [2]. Conclusions and Prospects Practical methodical approach to determine the design parameters of the matrix granulator and energy costs makes it possible to complete extrusion presses with additional domestic kits for retrofitting them with not only the granulation ash straw and other materials such as sunflower husk, sawdust, etc., that create modules granulation with optimum energy consumption, which is an example of energy saving technologies