СТВОРЕННЯ МІКРОКЛІМАТУ У КУЗОВІ-ФУРГОНІ АВТОМОБІЛЯ ДЛЯ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ПТАШЕНЯТ - Василенков, В.Є.; Погребний, Д.А. (Energy and Automation, 2015)
У статті приведено тепловий розрахунок пташника на колесах для визначення його об’єму вентиляції із розрахунку кількості повітря, що подається за годину на 1 кг живої маси  пташенят, кратність  повітрообміну і у відповідності з цим підбір вентиляційного обладнання необхідної продуктивності.