Вплив відхилення напруги і частоти струму на технологічні та енергетичні характеристики відцентрових насосів - Савченко, В.В. (Energy and Automation, 2015)
Проведені дослідження впливу відхилення напруги на кутову швидкість і технологічні характеристики відцентрових насосів. Встановлено залеж-ності подачі, напору, потужності насосів та питомої витрати електро-енергії від напруги.