Закономірності зміни перехідного опору і корозійної тривкості зразків контактних матеріалів під впливом хімічно активних компонентів атмосфери тваринницьких приміщень - Коробський, В.В.; Лапшин, С.О. (Energy and Automation, 2015)
За зміною маси і контактного опору зразків контактних матеріалів на основі міді з домішками Zr, Nb, Mo, Ni, Ti та на основі петрографічного аналізу продуктів їх взаємодії оцінено перехідний опір та корозійну тривкість електроконтактних матеріалів у хімічно активних середовищах. Встановлено, що газове середовище суттєво впливає на властивості робочих поверхонь контактів через утворення на їх поверхні тих чи інших продуктів первинних і вторинних хімічних реакцій. Показана висока корозійна тривкість досліджених матеріалів у середовищах NH3 i CO2+H2O.