Оптимізація параметрів джерел реактивної потужності в розподільчих електричних мережах - Омельчук, А.О.; Скрипник, А.М.; Савченко, Б.П. (Energy and Automation, 2015)
Проведені обґрунтування необхідності системної компенсації реактивної потужності, виконаний аналіз нормативних документів щодо компенсації реактивної потужності в мережах електричної системи. Обґрунтовано необхідність створення алгоритму управління параметрами і режимами роботи всіх джерел реактивної потужності з метою забезпечення її балансу у вузлах навантаження і економічної роботи електричних мереж всіх рівнів.