Аналіз режимних параметрів знезаражуючої обробки зернової маси в електричному полі високої напруженості змінного струму - Берека, О.М.; Жильцов, А.В.; Усенко, С.М. (Energy and Automation, 2015)
Розглянуто питання проходження струму зміщення в зерновій масі, як складової режимних параметрів,  при знезаражуючій обробці в електричному полі високої напруженості змінного струму. Встановлено математичні залежності для визначення напруженості поля та густини струму зміщення в зерновій масі, що знаходиться під дією електричного поля високої напруженості і відділена від електродів діелектричними пластинами.