Два підходи до розв’язання задачі кластеризації у широкому сенсі з позицій індуктивного моделювання - Осипенко, В.В. (Energy and Automation, 2015)
Описано два оригінальних підходи до вирішення задачі кластеризації у постановці в широкому сенсі, базовані на застосуванні парадигми індуктивного підходу до кластер-аналізу. Методи можуть мати застосування у багатьох сферах прикладних системно-аналітичних досліджень, дотичних з проблемами структуризації, класифікації, кластеризації та моделюванням складних систем.