Вплив частоти струму на технологічні та енергетичні характеристики молочних сепараторів - Рамш, В.Ю. (Energy and Automation, 2015)
Проведені дослідження впливу частоти струму на кутову швидкість, технологічні та енергетичні характеристики молочних сепараторів. Встановлено залежності продуктивності, моменту статичних опорів молочного сепаратора та питомої витрати електроенергії  від частоти струму.