Покращення енергозбереження в авіаційній транспортній галузі шляхом застосування при проектуванні технологій паралельних обчислень - Зілінка, В.В.; Шквар, Є.О. (Energy and Automation, 2015)
Здійснено математичне моделювання обтікання відсіку крила скінченого розмаху методом розпаралелювання на високопродуктивному комп’ютері кластерної архітектури. Представлені результати обрахунку інтегральних аеродинамічних характеристик відсіку крила та ефективність прискорення обрахунку в залежності від кількості елементів кінцево-об’ємної сітки та числа задіяних процесорних ядер.