Аналіз взаємодії електростатичного поля з біооб’єктами сферичної форми сільськогосподарського призначення - Мунтян, В.О.; Лисенко, О.В.; Адамова, С.В. (Energy and Automation, 2015)
Розглянуті теоретичні положення, що дозволяють визначити сили, які впливають на нерухомі або рухомі тіла в електростатичному полі, теоретичні залежності взаємодії провідної сфери при будь-яких співвідношеннях її радіуса і міжелектродного простору з електростатичним полем.