Система керування процесом завантаження біомаси та спеціальних домішок в біореактор для отримання максимальних об’ємів біогазу та органічних добрив - Шворов, С.А.; Охріменко, П.Г.; Чирченко, Д.В. (Energy and Automation, 2015)
Пропонується система та метод керування технологічним комплексом, за допомогою якого забезпечується у процесі переробки біомаси та спеціальних домішок підвищення виходу біогазу. Запропоновані загальні рекурентні співвідношення динамічного програмування та схема обчислювального процесу, які необхідні для знаходження в кожному циклі функціонування біогазової установки (БГУ) оптимального керування щодо завантаження субстратом та спеціальними домішками БГУ з метою отримання найбільшого об’єму біогазу та органічних добрив при обмеженнях на їх вартісні витрати.