Експериментальна установка для дослідження впливу зміни спектру оптичного випромінювання на зростання тепличних рослин - Червінський, Л.С.; Луцак, Я.М. (Energy and Automation, 2015)
Застосування світлодіодних (LED) модулів для стимулювання росту тепличних рослин, та економії електричної енергії  у спорудах закритого ґрунту. Запропонована конструкція експериментальної установки (шафи), що дозволяє визначення експериментальним шляхом ефективні параметри яскравості, спектру, та кольорової гамми світлодіодів, які в подальшому будуть використовуватись у спорудах закритого ґрунту.