ТРИКАМЕРНА ПІЧ ДЛЯ СПАЛЮВАННЯ СУМІШІ ТОРФУ З ВІДХОДАМИ ДЕРЕВИНИ - Шіхабутінова, О. В. (Energy and Automation, 2015)
Наведено результати досліджень процесу горіння низькосортних палив, таких як торф, відходи деревини та їх суміші в теплогенераторі малої потужності. Встановлено, що на якість процесу спалювання впливає склад палива та підмішування до торфу відходів деревини. Визначено, що раціональна організація аеродинаміки камери згоряння покращила процес спалювання не тільки щодо зменшення викидів окислів азоту, а й окису вуглецю, а у деяких випадках додавання 50% відходів деревини зменшило кількість шкідливі викиди вдвічі.