СТРУКТУРА ТА СКЛАД ІНФОРМАЦІЙНОГО БАЗИСУ АВТОМАТИЗОВАНОГОСИНТЕЗУ РОБОТИЗОВАНИХ МЕХАНОСКЛАДАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Виговський, Г. М.; Громовий, О. А.; Кирилович, В. А.; Крижанівська, І. В. (Energy and Automation, 2016)
Вхідна інформація є результатом виконання попередніх етапів проектування гнучких виробничих комірок (ГВК) та синтезу технологій в них. Саме вхідна інформація розглядається як інформаційний базис (основа), що впливає та визначає зміст, склад та параметри проміжної та кінцевої інформації. Вся вхідна інформація розглядається як постійна,умовно постійна  та змінна.Розкрито сутність вказаних складових вхідної інформації, джерела її походження та знаходження. Визначено місце розроблених раніше інформаційних моделей складових відомого технічного базису ГВК, що є інваріантними щодо постановок задач автоматизованого синтезу роботизованих механоскладальних технологій (АС РМСТ).Наведена схема складу інформаційного базису наглядно ілюструє його складові та взаємозв’язки між ними.Особливістю опису складових інформаційного базису є використання теорії кватерніонів, єдині змістовні одиниці яких дають можливість в подальшому приймати системні технологічні рішення при формуванні проміжної та кінцевої інформації АС РМСТ.