РОЗРОБКА НОВОЇ КОНСТРУКЦІЇ ТА МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ ТЕПЛО- І МАСОПЕРЕНОСУ ДЛЯ ТЕПЛООБМІННИКІВ ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ СИСТЕМ ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧОГО БУДИНКУ - Горобець, В. Г.; Масюк, М. Ю. (Energy and Automation, 2016)
Розроблено нову конструкцію кожухотрубного теплообмінника з компактним розміщенням трубного пучка, який використовується в системі вентиляції енергозберігаючого будинку для охолодження та нагрівання зовнішнього повітря водою підземних свердловин. Проведено математичне моделювання процесів масо- і теплопереносу для нової конструкції теплообмінника. У результаті чисельного моделювання гідродинамічних та теплових процесів з використанням програмного продукту САПР ANSYS Fluent 14.0 отримано розподіли швидкостей, тисків та температур у каналах кожухотрубного теплообмінника. Проведено порівняння характеристик теплообмінників нової конструкції та відомих конструкцій.