КОНВЕКТИВНО-КОНДЕНСАЦІЙНИЙ СПОСІБ СУШІННЯ ТЕРМОЛАБІЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ - Сорокова, Н. М.; Снєжкін, Ю. Ф.; Шапар, Р. О. (Energy and Automation, 2016)
Наведено спосіб зневоднення термолабільних матеріалів у прямоточній стрічковій сушарці, який передбачає зміну температури та вологовмісту сушильного агента та дозволяє скоротити час сушіння і забезпечити енерго- та ресурсозбереження. Викладено математичну модель і чисельний метод розрахунку динаміки тепломасопереносу, фазових перетворень і усадки за сушіння колоїдних капілярно-пористих тіл у прямоточній стрічковій сушарці.