Computer model of a particle on a sloping rough disk - Nesvidomin, A. (Energy and Automation, 2017)
КОМП'ЮТЕРНА МОДЕЛЬ руху частинки по похилому шорсткому дискуА. В. НесвідомінАнотація. Мета дослідження - розробка Maple-моделі руху частинки по похилому шорсткому диску в полярній системі координат. На основі запропонованого способу формування законів руху частинок по шорстких поверхнях у внутрішніх їх координатах у проекціях на орти супроводжуючих тригранників була запропонована maple-модель руху частинки по шорсткому диску. Завдяки розробленому комп'ютерному моделюванню стало можливим в інтерактивному режимі виконати  дослідження траєкторно-кінематичних характеристик руху частинки по шорсткому диску. Це дало можливість аналізувати рух частинок по похилому шорсткому диску в полярних координатах.Ключові слова: матеріальна частинка, шорстка поверхня, похилий диск