Фітотемпературний критерій оцінки розвитку рослини - Лисенко, В.П.; Болбот, І.М.; Лендєл, Т.І. (Енергетика і автоматика, 2015)
Для забезпечення технологічних вимог вирощування рослин у теплиці, запропоновано проводити оцінку температури рослин та температурного середовища за допомогою фітотемпературного критерію оцінки розвитку рослин, що сприятиме збільшенню врожайності рослин.