Критерій неможливості реалізації статистичного контролю якості виробів - Мірських, Г.О. (Енергетика і автоматика, 2015)
Розглянуто критерії, що характеризують статистичний контроль якості продукції. Показано, що при досягненні високої якості доцільно відмовитись від вихідного контролю, забезпечуючи інтереси споживача поповненням партії продукції, яка поставляється, додатковими виробами або відповідним чином організованим технічним обслуговуванням виробів у процесі експлуатації.