Комплексна модель дослідження електротехнологічних процесів низькоенергетичної високочастотної обробки насіння - Нікіфорова, Л.Є.; Червінський, Л.С. (Енергетика і автоматика, 2015)
У статті обгрунтовані моделі комплексної системи дослідження процесів низькоенергетичної електромагнітної обробки насіння, що використовують методику синтезу гібридних та колективних моделей для прогнозування показників розвитку тепличних рослин. Реалізація досліджень за даною методикою дає можливість отримання оптимальних режимів обробки насіння тепличних культур, що забезпечують збільшення врожайності і зниження енергетичних затрат.