Експериментальні дослідження електролізних процесів у водних розчинах із миючими засобами - Гончаров, Ф.І.; Штепа, В.М.; Левчук, А.П.; Кот, Р.Є.; Гондарук, С.В. (Енергетика і автоматика, 2015)
Проаналізований склад компонентів миючих засобів, які можуть знаходитись у комунально-побутових стічних вод, та їхній вплив на екологічну безпеку водних ресурсів; розроблена методика проведення експериментальних досліджень електролізних процесів водних розчинів із різними видами миючих засобів; експериментально встановлений якісний ефект від електролізного впливу на такі водні розчини; зроблено висновки стосовно ефективності інших методів видалення поверхнево-активних речовин (ПАР) із водних розчинів.