Розробка системи опалення та математичної моделі процесів тепло- і масопереносу в теплицях з використанням альтернативних джерел енергії - Горобець, В.Г.; Яценко, О.В. (Енергетика і автоматика, 2015)
Запропонований проект оснащення системи опалення теплиці сонячними колекторами та тепловими насосами. Проведене моделювання процесів тепло- і масопереносу в теплиці. Моделювання виконано з використанням програмного середовища ANSYS Fluent 14.0. В результаті отримано поля швидкостей та температур в теплиці.