УМОВИ ПАРАМЕТРИЧНОЇ РЕАЛІЗОВАНОСТІ ПРИ АВТОМАТИЗОВАНОМУ СИНТЕЗІ РОБОТИЗОВАНИХ МЕХАНОСКЛАДАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Кирилович, В. А. (Енергетика і автоматика, 2015)
В рамках системного підходу реалізації стратегії автоматизованого синтезу роботизованих механоскладальних технологій запропоновано формалізацію однієї із складових умов вирішуваності (УВ) – умов параметричної реалізованості (УПР). Розкрито зміст задач УПР, визначено та формалізовано умови існування УПР. Множина задач УПР декомпозована на такі, що визначають наступні параметри: технологічного обслуговування стаціонарним промисловим роботом кожної робочої позиції гнучкої виробничої комірки, міжагрегатні переміщення схвата промислового робота між робочими позиціями, а також сукупності робочих позицій та їх узгодження.