КІНЕТИКА МАСОПЕРЕНОСУ КИСНЮ З ПОВІТРЯНИХ БУЛЬБАШОК У ПРОЦЕСАХ БІОСИНТЕЗУ ДРІЖДЖОВОЇ БІОМАСИ - Іваницький, Г. К.; Ободович, О. М.; Сидоренко, В. В. (Енергетика і автоматика, 2016)
Проведено аналітичне дослідження кінетики абсорбції кисню культуральною рідиною з повітряних бульбашок у процесі вирощування дріжджової біомаси у ферментері в умовах глибинної аерації. Визначено залежності поверхневого та об’ємного коефіцієнтів масовіддачі від середнього розміру газових бульбашок