Моделювання відмов промислових електродвигунів з використанням алгоритмів машинного навчання - Zaiets, N.; Lutska, N.; Vlasenko, L. (Енергетика і автоматика, 2025)
Проведено аналіз, сформульовано та визначено класифікацію нештатних ситуацій, що виникають у результаті переходу із штатного до нештатного режиму функціонування електротехнологічного комплексу харчових виробництв. Розроблена структура системи підтримки прийняття рішень для моніторингу електротехнологічних процесів підприємства в реальному масштабі часу з метою локалізації прогнозованих або виявлених у результаті моніторингу нештатних ситуацій. Розроблено програмно-апаратний комплекс системи моніторингу та підтримки прийняття рішень, основним завданням якого є зменшення незапланованих зупинок виробництва та простою обладнання при виникненні нештатних ситуацій за рахунок прогнозування роботи електротехнологічного комплексу та збільшення швидкості реакції диспетчера при управлінні технологічним комплексом харчових виробництв. Ключові слова: нештатна ситуація, аварія, система керування, підтримка прийняття рішень, харчове виробництво