Візуальна оцінка сировини при виробництві преміксів з використанням OpenCV - Кіктєв, М. О.; Правілов, М. О.; Опришко, О. О.; Ромащук, О. М.; Лавінський, Д. С. (Енергетика і автоматика, 2025)
Контроль якості складових преміксів є важливим етапом їх виробництва. Від нього залежить низка показників кінцевого продукту (гомогенність, гранулометричні якості, ефективність складових преміксу тощо). У цьому дослідженні висвітлено доречність використання комп’ютерного зору на базі бібліотеки OpenCV для обробки зображень зразків солі та застосування глибокого навчання з допомогою TensorFlow для автоматизованої класифікації якості. За результатами дослідження виявлено, чи є доцільним використання наведених засобів для ефективного процесу контролю якості, що дає змогу зменшити вплив людського фактору та підвищити точність виявлення дефектів. Ключові слова: комп’ютерний зір, оцінка якості солі, виробництво преміксів, машинне навчання, OpenCV, TensorFlow.