Дослідження контактів автоматичних вимикачів серії ВА-47-29 - Мрачковський, А. М. (Енергетика і автоматика, 2015)
В автоматичних вимикачах серії ВА 47-29 використовуються контакти типу КМК-А 10м, матеріал яких у своєму складі має оксид кадмію, що відноситься до 1-го класу токсично небезпечних речовин. Для заміни матеріалу  з оксидом кадмію розроблено екологічно безпечні контактні матеріали з добавками оксиду олова и іншими інгредієнтами. Застосування екологічно безпечної різнорідної контактної пари в автоматичних вимикачах ВА 47-29 дозволило підвищити електроерозійну стійкість у 1,5 – 2 рази.