Концептуальні основи розробки інтелектуальних алгоритмів управління брагоректифікаційною установкою - Стеценко, Д.О.; Смітюх, Я.В. (Енергетика і автоматика, 2015)
У статті розглянуто брагоректифікаційну установку як об`єкт управління, що працює в умовах невизначенності. Проведено класифікацію невизначеностей та їх основну характеристикe, а також вплив на якість регулювання. Запропоновано пояснення основних алгоритмів нечіткої логіки, таких як Мамдані, Цукамото. Обгрунтована доцільність вибору інтелектуальних алгоритмів  нечітких регуляторів в спиртовій промисловості.