МОДЕЛЮВАННЯ РОБОЧИХ ТА МЕХАНІЧНОЇ ХАРАКТЕРИСТИК КОМПЕНСОВАНОГО АСИНХРОННОГО ДВИГУНА В ПРОГРАМНОМУ СЕРЕДОВИЩІ MATLABSIMULINK - Гаврилюк, В. В. (Енергетика і автоматика, 2015)
Наведено результати моделювання асинхронного двигуна з внутрішньою ємнісною компенсацією реактивної потужності в програмному середовищі MATLAB Simulink на основі рівнянь електричної рівноваги кіл статора і ротора двигуна. Наголошено на особливостях створення моделі з урахуванням можливості побудови механічної та робочих характеристик двигуна.