ВПЛИВ ХІМІЧНО АКТИВНИХ КОМПОНЕНТІВ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА НА ПЕРЕХІДНИЙ ОПІР ТА КОРОЗІЙНУ СТІЙКІСТЬ КОНТАКТНИХ МАТЕРІАЛІВ - Коробський, В.В. (Енергетика і автоматика, 2015)
Оцінено перехідний опір та корозійну стійкість електроконтактних матеріалів в хімічно активних середовищах за зміною маси і контактного опору. Встановлено, що газове середовище суттєво впливає на властивості робочих поверхонь контактів через утворення на їх поверхні продуктів первинних і вторинних хімічних реакцій. Показано високу корозійну стійкість розроблених контактних матеріалів у газових середовищах.