The movement of particle on a rough surface ellipsoid rotation - Nesvidomin, А. (Енергетика і автоматика, 2017)
РУХ ЧАСТИНКИ ПО ШОРСТКІЙ ПОВЕРХНІ ЕЛІПСОЇДА ОБЕРТАННЯА. В. НесвідомінАнотація. Наведено траєкторно-кінематичні властивості руху частинки по нерухомій шорсткій поверхні еліпсоїда обертання.Ключові слова: шорстка поверхня, еліпсоїд обертання, рух частинки, диференціальні рівняння, траєкторія, швидкість