The method of using noise-like signals for information transmit via the cable power line - ZIBALOV, D.S. (Енергетика і автоматика, 2017)
МЕТОДИКА  ВИКОРИСТАННЯ ШУМОПОДІБНИХ СИГНАЛІВ ДЛЯ ПЕРЕДАЧІ ІНФОРМАЦІЇ ПО КАБЕЛЬНІЙ ЛІНІЇ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІД. С. ЗибаловАнотація. Сучасні способи передачі інформації в умовах шахти мають низку суттєвих недоліків. У статті досліджується можливість застосовання шумоподібних сигналів на основі псевдовипадкових послідовностей Хаффмана для передачі даних по ділянковим силовим розподільчим мережам шахти. Метою дослідження являється встановлення дослідним шляхом можливості застосовання шумоподібних сигналів на основі псевдовипадкових послідовностей Хаффмана для передачі даних по ділянковим силовим розподільчим мережам шахти. Дослід проводиться фізичним шляхом за допомогою лабораторної установки( приладу передачі та прийому інформації на основі псевдовипадкових послідовностей Хаффмана). Проведено синтез системи. Проведено аналіз даних, що одержані в результаті експерименту. З’ясовано шляхом проведення досліду, що при співвідношенні сигнал/завада, яке дорівнює 4В та часу інтегрування 3мс імовірність помилкового прийому дорівнює нулю. Доведено можливість вести безпомилкову передачу даних по силовим ділянковим розподільчим лініям шахти.Ключові слова: шумоподібний сигнал, псевдовипадкова послідовність Хаффмана, розподільчі мережі шахти