Розроблення комплексної програми технічного обслуговування електротехнічних комплексів харчових виробництв - Zaiets, N.; Shtepa, V.; Savchuk, O.; Rogovik, A. (Енергетика і автоматика, 2019)
Анотація. Проаналізовано та розкрито етапи процесу формування комплексної програми технічного обслуговування та ремонту обладнання, що базується на принципах обслуговування на підставі надійності (Reliability-Centered Maintenance IEC 60300-3-11: 2009). Проведено аналіз функціонування електротехнічних комплексів харчових виробництв, визначено етапи обслуговування на підставі надійності. Визначено ключове електротехнічне обладнання для розробки підсистеми прогнозування в системі реалізації процесу обслуговування на підставі надійності для електротехнічних комплексів харчових виробництв. Показано, що запропонована методологія дозволить виявляти оптимальний склад робіт попереджувального й коригуючого технічного обслуговування. Розроблена програма технічного обслуговування повинна змінюватися та періодично переглядатися залежно від моніторингу зміни ефективності та даних про відмови електротехнічного обладнання під час його експлуатації. У результаті розроблено структуру системи реалізації програми технічного обслуговування, що включає процес аналізу стану електротехнічного обладнання, з використанням підсистем прогнозування надійності первинних вимірювальних перетворювачів і електродвигунів та рекомендовані подальші дії, що необхідні для забезпечення цілей управління виробництвом. У подальших дослідженнях буде проведена програмна та технічна реалізація комплексної програми технічного обслуговування. Ключові слова: електротехнічне обладнання, діагностика, технічне обслуговування, обслуговування на підставі надійності