Лабораторний зразок для експериментального дослідження режимних параметрів існуючих установок з акумуляторними батареями, інвертором напруги та фотоелектричними сонячними перетворювачами - Petrenko, A.; Kruhliak, H.; Lyktei, V.; Ivanchenko, A. (Енергетика і автоматика, 2025)
У статті розглядається актуальність розробки лабораторного зразка для експериментального дослідження режимних параметрів установок з акумуляторними батареями, інверторами напруги та фотоелектричними сонячними перетворювачами. Описано матеріали та методи дослідження, включаючи використання сучасних технологій, таких як мікроконтролери з WiFi, аналого-цифрові перетворювачі та хмарні середовища для зберігання та аналізу даних. Представлено результати експериментальних досліджень, які демонструють, що правильне налаштування режимних параметрів може значно зменшити навантаження на акумуляторні батареї та інвертори напруги, підвищуючи їх довговічність та знижуючи витрати на обслуговування. Практичне застосування результатів дослідження сприятиме покращенню ефективності та надійності роботи гібридних сонячних систем електроживлення, що використовують відновлювані джерела енергії.Ключові слова: лабораторний зразок, експериментальне дослідження, акумуляторна батарея, інвертор напруги, фотоелектричні сонячні перетворювачі.