Багатоагентне навчання з глибоким підкріпленням у задачі планування шляху рою БПЛА - Синєглазов, В. М.; Юденко, І. О. (Енергетика і автоматика, 2026)
Робота присвячена багатоагентному навчанню з глибоким підкріпленням у задачі планування шляху. Обгрунтовано використання роїв БПЛА в точному землеробстві. Показано, що для використання роїв дронів необхідно застосовувати штучний інтелект, зокрема навчання з підкріпленням. Поставлена задача планування шляху при наявності поганої якості або вітсутності GPS навігації. Запропоновано використання методу Multi-Agent Proximal Policy Optimization. Отримані результати показали високу якість планування шляху в умовах наявності перешкод та поганої якості або вітсутності GPS навігації.Отримано 2025-12-27Доопрацьовано 2026-02-02Прийнято 2026-02-11
Keywords: безпілотні літальні апарати; точне землеробство; мультиагентні системи