Виробничі небезпеки на птахофабриках та заходи щодо поліпшення умов праці працівників

Автор(и)

  • Ye. I. Marchyshyna Candidate of Agricultural Sciences, Associated Professor , кандидат сільськогосподарських наук, доцент
  • S. M. Bazyvoliak Candidate of Agricultural Sciences, Associated Professor , кандидат сільськогосподарських наук, доцент
  • M. V. Iaremchuk student National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine, Kyiv , студент Національний університет біоресурсів і природокористування України, Київ

Ключові слова:

птахофабрики, працівники, умови праці, небезпечні і шкідливі чинники, шум, пил, травми

Анотація

Охарактеризовані показники
щодо реалізації м'яса птиці українськими
виробниками та умови праці працівників
птахофабрик. Вказані основні причини
нещасних випадків на виробництві. Відмічено,
що основними небезпечними і шкідливими
чинниками, що призводять до виробничого
травматизму та професійних захворювань
на робочих місцях є потрапляння працівника
у небезпечні зони виробничого обладнання,
високі рівні шуму, органічний та неорганічний
пил, аміак та інші хімічні речовини,
біологічні агенти, холодовий та тепловий
стреси, важкість та напруженість праці,
повторюваність технологічних операцій
у надшвидкому темпі, незручні робочі пози,
що призводять до мускульно-скелетних
ушкоджень працівників. Були запропоновані
організаційні заходи щодо профілактики
у працівників травм і професійних
захворювань.

Завантаження

Опубліковано

2019-03-12

Номер

Розділ

Охорона праці