Удосконалення системи агрофізичного моніторингу земель сільськогосподарського призначення - Барвінський, А. В. (Land Management, Cadastre and Land Monitoring, 2017)
Обґрунтовано необхідність використання індикаторів фізичного стану ґрун‐ тів у комплексній системі спостережень за станом агроекосистем у процесі сільськогосподарського виробництва. Запропоновано систему базових показ‐ ників для своєчасної діагностики агрофізичної деградації ґрунтового покриву в поліських агроландшафтах.