Фрагментація землекористування: поняття, зміст, переваги та недоліки - Попов, А. С. (Land Management, Cadastre and Land Monitoring, 2017)
Досліджено та охарактеризовано головні причини виникнення фрагментаціі зе- мель. Визначено позитивний і негативний вплив фрагментаціі’ на формування сталого землекористування сільськогосподарських підприємств. Показано звязок мі>к фрагмен- тацією й покинутими земельними ділянками.