Сучасний землеустрій як самостійна галузь наукових знань - Третяк, А. М. (Land Management, Cadastre and Land Monitoring, 2017)
Обґрунтовано, що в процесі еволюційного розвитку землеустрій трансформу‐ вався у наукову дисципліну як систематизоване знання про організацію раціо‐ нального використання та охорони земель, формування й регулювання земе‐ льних відносин і режиму землекористування. Він функціонує в економіці країни як самостійна галузь наукового знання та соціально-економічна категорія.