Проблеми оптимізації режиму землекористування територій і об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення - Третяк, В. М.; Юрченко, А. Д.; Лобунько, Ю. В. (Land Management, Cadastre and Land Monitoring, 2017)
Встановлено, що основною проблемою встановлення та дотримання режиму землекористування територій і об’єктів природно‐заповідного фонду місцевого значення є відсутність землевпорядних документів щодо формування обмежень у використанні земель та інших природних ресурсів, що тісно пов’язані із землею та їх державної реєстрації в державному земельному кадастрі.