Проблеми удосконалення інституціональної бази управління природно-заповідним фондом України - Третяк, В. М.; Юрченко, А. Д.; Лобунько, Ю. В. (Land Management, Cadastre and Land Monitoring, 2017)
Проведено дослідження сучасного стану та ефективності природоохоронного законодавства, зокрема у сфері управління природно‐заповідним фондом краї‐ ни. Обґрунтовані напрями удосконалення чинних природоохоронних актів законодавства та нормативного і методичного забезпечення функціонування природно-заповідного фонду, ведення державного кадастру його територій і об’єктів.