Польський досвід формування механізму охорони й раціонального використання ґрунтів - Кучеров, А. В.; Казакова, І. В. (Land Management, Cadastre and Land Monitoring, 2017)
У статті висвітлено результати дослідження польського досвіду формування економіко‐правового механізму охорони й раціонального використання ґрунтів. З’ясовано особливості законодавчого врегулювання механізму економічно‐ го стимулювання відтворення родючості ґрунтів у Польщі через дотримання відповідних вимог раціонального господарювання в рамках відповідних пакетів дій. Визначено можливість і доцільність використання проектно‐пакетного підходу під час формування організаційно‐економічного механізму відтворення родючості ґрунтів в Україні.