Екологія землекористування України у системі суспільних інтересів - Другак, В. М.; Третяк, Н. А. (Land Management, Cadastre and Land Monitoring, 2017)
Обгрунтовано, що в системі суспільних інтересів і відносин земельні інтереси необ- хідно розділити на дві групи: еколого-технологічні та соціально-економічні. Відповідно ыи екологія землекористування має бути виділена в особливии блок у системі земельних відносин через специфіку землі як своєрідноі' еколого-технологічноі' категорії суспільних інтересів.